2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Lisansüstü Öğrencilerinin Kayıt Yenileme Duyurusu (Mühendislik İşletmeciliği II.Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Hariç)

Önemli
Kayıt yenilemek için; varsa katkı payının veya öğrenim ücretinin ödenmesi, ders seçme işleminin yapılması ve danışman onayının alınması gerekir. Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumludur.  Bu işlemlerden birini eksik yapan öğrenci kayıtsız sayılır.
Katkı Payı Ödemeleriniz, bankadan ÖBS’ye elektronik ortamda aktarılacağından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına dekont teslimi yapılmayacaktır.
Hazırlık sınıfı öğrencileri ders seçme işlemi yapmayacaklardır.
Enstitümüz dışındaki devlet üniversitelerinde görev yapmakta olan araştırma görevlileri durumlarını 18 Şubat 2021 tarihine kadar belgeledikleri taktirde katkı payı ödemeyeceklerdir.
Danışman Onayı ve Ders Ekleme-Çıkarma işlemleri danışman ile birlikte gerçekleştirilecektir.
Hazırlık sınıfında tekrar durumunda olan öğrenciler  katkı payı öder.
Normal öğrenim süresinde mezun olamayan öğrenciler katkı payı öder.
Yabancı Uyruklu öğrenciler (Burslu öğrenciler hariç)  katkı payı öder.
Normal öğrenim süresini aşıp aşmadığına bakılmaksızın bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptıran öğrenciler katkı payı öder.
Askerlik ile ilgili işlemleriniz Enstitümüzce  web servisleri aracılığıyla YÖKSİS’ten Milli Savunma Bakanlığına iletilmektedir. 27 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından askerlik ile ilgili takip işlemi yapılmamaktadır. Askerlik  işlemlerinizi e-devlet üzerinden ve/veya askerlik şubelerinden takip ederek varsa aksaklıkları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na bildirebilirsiniz.
Kayıt Takvimi ve Kayıt Adımları
Katkı Payı: 11-18 Şubat 2021
Ders Seçme: 17-18 Şubat 2021
Danışman Onayı: 17-18-19 Şubat 2021
(sistem ilk gün saat 10:00 da açılacak, son gün saat 23:59 da kapatılacaktır)
Ders Ekleme / Çıkarma: 22-26 Şubat 2021
Lisansüstü Öğrencileri İçin Kayıt Adımları
Halk Bankası Şube veya ATM’lerinden öğrenci numarası ile ödeme yapabilirsiniz. (EFT ve Havale yoluyla yatırmanız mümkün değildir.) (11-18 Şubat 2021)
ŞUBELERDEN ÖDEME
Herhangi bir Halk Bankası Şubesinden öğrenci numaranız ile ödemenizi yapabilirsiniz.
ATM’DEN ÖDEME (Halk Bankası)
→ Giriş
→ Kurum Ödemeleri
→Harç
→ İl Plaka Kodu (35 seçilecek)
→ İYTE Seç, Öğrenci No Gir
→Ücret görünür ve ödeme gerçekleştirilir.
ÖBS’den ders seçme işleminizi yapınız. (17-18 Şubat 2021)
Hazırlık ve Lisansüstü Öğrencilerinin Katkı Payı Miktarları
Lisansüstü: 140,00 TL
KAYITLI OLUNAN PROGRAM NORMAL SÜRE KATKI PAYININ ALINACAĞI YARIYIL
Hazırlık 2 yarıyıl 3. ve 4. yarıyıl
Tezli Yüksek Lisans 4 yarıyıl 5. yarıyıl ve üzeri
Mimari Restorasyon ve Matematik Tezsiz Yüksek Lisans Programları 2 yarıyıl 3. yarıyıl
Doktora (Yüksek Lisans derecesi) 8 yarıyıl 9. yarıyıl ve üzeri
Doktora (Lisans derecesi) 10 yarıyıl 11. yarıyıl ve üzeri
Yabancı Uyruklu Öğrenciler
Aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payı ücretleri dönemlik olup, katkı payı ödemelerinizi herhangi bir Halk Bankası Şubesinden veya Halk Bankası Bankamatiklerinden öğrenci numaranız ile yapabilirsiniz.
Yabancı Uyruklu Lisansüstü Öğrencilerinin Katkı Payı Miktarları
Lisansüstü: 420,00 TL