2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL EDİLEN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN YENİ KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt Merkezi: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, No: 107 (Rektörlük Binası Yanındaki İdari Bina)

Kayıt Tarihleri: 3 Şubat 2022 Perşembe – 4 Şubat 2022 Cuma

Kayıt Saatleri: 09.00-17.00

Adres: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gülbahçe Köyü Yerleşkesi Urla / İZMİR

Telefon: +90 (232) 750 6310 / 6313

E-posta: oidb@iyte.edu.tr

Faks: +90 (0232) 750 6304

ÖNEMLİ: Tüm öğrenci adaylarının bizzat veya noterlik makamından vekaletname verecekleri kişiler aracılığı ile kayıt yaptırmaları gerekmektedir (Yurtdışından alınan vekaletnamelerin apostilli olması zorunludur). Posta ile kayıt yapılması mümkün değildir. Kayıt için istenen belgelerin fotokopisi kabul edilmez ve belgeleri eksik olanların kaydı yapılmaz.

COVID-19 Pandemisi nedeniyle Türkiye’ye girişte karantina uygulaması söz konusu ise, kayıt tarihlerinde kampüste olacak şekilde yolculuk planlaması yapmak öğrencinin sorumluluğundadır. Belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adayların daha sonraki bir tarihte kayıt yaptırmaları olanaklı değildir.

–      Lisansüstü programlara kabul alıp İngilizce muafiyet şartını yerine getiremeyen öğrencilerin  (İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları hariç) kayıtları 3-4 Şubat 2022 tarihlerinde yapılacak olup kayıt yaptırmayan öğrencilerin bir sonraki Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında kayıt yaptırma hakkı bulunmamaktadır. Kayıt yaptıran öğrencilerin, Bahar yarıyılında hazırlık sınıfı eğitimine başlanamaması nedeniyle söz konusu yarıyıl için 1 yarıyıl izinli sayılma işlemi gerçekleştirilecek olup öğrencilerin izinli sayılma sürelerinden düşülmeyecektir.

–      İngilizce Yeterlik Sınavında başarılı olamayan İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin kayıt hakkı bulunmamakta olup 04 Şubat 2022 mesai bitimine kadar İngilizce Muafiyet belgelerini göndermeleri durumunda programa kayıtları yapılacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Lisans/Yüksek Lisans Diplomasının aslı ve fotokopisi
  • Lisans/Yüksek Lisans Diplomasının aslı İngilizce ya da Türkçe değil ise:

Aday Türkiye dışında ise; Türkiye’nin dış temsilciliklerinden onaylanmış çevirisi,

Aday Türkiye’de ise; Noterler tarafından yapılan İngilizce veya Türkçe çevirisi.

• Pasaport Aslı ve Fotokopisi
  • Birden fazla Lisansüstü Programa kaydınızın bulunmadığına dair Taahhütname için (tıklayınız)
  • Yurt dışında bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca tanınan bir yükseköğretim kurumundaki öğrenimlerinin ardından Enstitümüzde lisansüstü seviyede öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrencilerden (mülteciler hariç) öğrenim gördükleri kurumların tanınırlığına dair Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) tanınma belgesi Enstitümüz tarafından istenecektir. Tanınma Belgesi taahhütnamesi için (tıklayınız)
  • Genel Sağlık Sigortası bilgilendirme formu (Form için tıklayınız)
  • Başvuru evraklarının asılları.

Şartlı olarak Kabul Edilen Öğrencilerin Dikkatine: Geçerli GRE sonuç belgenizi 4 Mart 2022 tarihine kadar teslim etmeniz gerekmektedir.  Zamanında GRE sonuç belgenizi teslim etmezseniz kaydınız iptal edilecektir.

KATKI PAYI ÖDEME: Kesin kayıt işlemleri esnasında alacağınız öğrenci numarasıyla 3-10 Şubat 2022 tarihleri arasında katkı payı ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Ödemelerinizi herhangi bir Halk Bankası Şubesinden veya Halk Bankası Bankamatiklerinin ödemeler menüsünden (Halk Bankası ATM’lerinden Giriş→ Kurum Ödemeleri → Harç→ İl Plaka Kodu (35 seçilecek)→ İYTE Seç → Öğrenci No Gir → Ödenecek ücret görünür ve ödeme gerçekleştirilir) öğrenci numaranızı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Katkı payı ücretinizi EFT ya da havale yolu ile yatırmanız mümkün değildir.

EĞİTİM-ÖĞRETİMİN BAŞLAMASINA İLİŞKİN TARİHLER:

Programa Başlayacak Öğrenciler için Ders seçimi: 9-10 Şubat 2022

Derslerin Başlama Tarihi: 14 Şubat 2022

Kampüse ulaşım bilgileri için lütfen tıklayınız.