Yeni Öğrencilerimizin Dikkatine

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (ÖBS) KULLANIMI:

Öğrenciler kayıtlarını tamamladıkları andan itibaren ÖBS kullanıcısı olurlar
ÖBS girişi aşağıdaki şekilde yapılır
Link: obs.iyte.edu.tr
Kullanıcı: Öğrenci Numarası
TC Uyruklu Öğrenciler Şifre: TC Numarasının İlk Beş Rakamı
Yabancı Uyruklu Öğrenciler Şifre: YU/TC Numarasının İlk Altı Rakamı
ÖBS’ye ilk girişinizde şifrenizi değiştirmeniz gerekmektedir.

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (İYTE) E-POSTA HESABI AÇILMASI:

İlk defa kayıtlanan öğrencilerin kayıt tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde kendilerine eposta hesabı açılır. Aktivasyon işlemi hakkında detaylı bilgi, Öğrenci Bilgi Sistemine aktarılan alternatif e-posta adreslerine gönderilir.

İYTE E-POSTA HESABININ KULLANIM AMACI:

Öğrencilere açılan eposta hesaplarına, öğrenciyi ilgilendiren konularda bilgilendirme mesajları gönderilir.

CMS SİSTEMİNİN KULLANIMI:

Öğretim üyelerinin derslerindeki içerik ve ders materyallerinin öğrencilerle paylaşılmasına yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Öğrenciler ve öğretim üyeleri İYTE e-posta hesabı ve şifresiyle https://cms.iyte.edu.tr adresinden giriş yapabilirler. Öğretim üyeleri bu sistemde, öğrencilerine ödev verip toplayabilir, wiki oluşturabilir, anket düzenleyebilir, çevrimiçi sohbet düzenleyebilir, forum açıp herhangi bir konuda tartışma ortamı sağlayabilir, sanal sınıf uygulamasıyla gerçek zamanlı ses, video, sunu, masaüstü, beyaz tahta paylaşımlarını içeren sohbet oturumu açabilir. Bu sayılan aktiviteler için, otomatik olarak oluşturulan not girdisiyle öğrencilere ders notu verebilir. Gradebook (ders notu defteri) modülü ile not ağırlıkları girilebilir, istenilen istatistikler (Ortalama, Standart Sapma vb.) sistemden alınabilir.