2024 – 2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2024 – 2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ
22 – 29 Temmuz 2024

(Hafta içi 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 arası)

Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuruları
  03 Eylül 2024 Yatay Geçiş sonuçlarının (asil ve yedek) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı internet sayfasında ilan edilmesi
  6 – 10 Eylül 2024 Kabul edilen asil adayların kayıtları
  11 – 13 Eylül 2024 Yedek adayların kayıtları

ÖNEMLİ:

• Başvurular şahsen veya posta / kargo yolu ile yapılacaktır. (E-posta yolu ile başvuru kabul edilmeyecektir.)
  • Son başvuru tarihinden sonra ulaşan posta veya kargolar işleme alınmayacaktır.
  • Eksik belge ile yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.
  • Başvuru sonuçları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı internet sayfasında (oidb.iyte.edu.tr) ilan edilecektir. Ayrıca posta veya telefon yolu ile sonuç bildirimi yapılmayacaktır.

• Lütfen İYTE Kurum İçi Yatay Geçiş Yönergesini inceleyiniz. Yönerge için Tıklayınız.

Kurum İçi yatay geçiş başvuru şartları:

1 – İlk 2 Yarıyılı 2 yarıyılda tamamladı iseniz 3. yarıyıl kontenjanlarına başvurabilirsiniz.

İlk 4 yarıyılı 4 yarıyılda tamamladı iseniz 5.  Yarıyıl kontenjanlarına başvurabilirsiniz.

2 – Yalnızca tek bir programa başvuru yapabilirsiniz.

3 – Başvuru yapabilmek için;

– ortalamanızın en az 2.50 olması gereklidir.

– başarısız dersinizin olmaması gereklidir.

– tamamladığınız yarıyıla kadar müfredatınızda yer alan dersleri eksiksiz almış olmanız gereklidir.

– eğer özel başvuru şartı olan bir programa başvuru yapacaksanız, ilgili özel şartı sağlamanız gereklidir.

Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru Belgeleri

1) Yatay geçiş başvuru formu. Tıklayınız.

2) Onaylı veya E-devlet’ten alınan öğrenci belgesi.

3) Onaylı veya E-devlet’ten alınan not döküm belgesi.

4) ÖSYM puan sonuçları belgesinin çıktısı.

5) Lütfen linkte yer alan excel dokümanına bilgilerinizi giriniz ve lygbasvuru@iyte.edu.tr adresine gönderiniz: Excel dokümanı linki

Not: Başvuru dosyası 2 (iki) adet olmalıdır. Bir dosyada orijinal belgeler, diğer dosyada belgelerin fotokopileri olmalıdır.

• Yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin intibakları İYTE Ders Eşdeğerlik ve İntibak Yönergesi’ne göre gerçekleştirilecektir. Yönerge için Tıklayınız.

BAŞVURU ADRESİ      : Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Oda no: 108, Gülbahçe Köyü Kampüsü, Urla/İZMİR

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 1 1
Enerji Sistemleri Mühendisliği
Çevre Mühendisliği 3 3

Başvuru için Özel Şartlar:

* Mimarlık Bölümü: Kurum İçi Yatay Geçiş başvurusunda bulunacak adayların en son aldıkları tasarım dersi notunun AA olması ve tasarım – yapı (Architectural Design – BTS) ders grupları ile ilgili geçmiş çalışmalarını gösteren portfolyo getirmeleri gerekmektedir.

** İnşaat Mühendisliği Bölümü: Kurum İçi Yatay Geçiş başvurusunda bulunacak adayların Fizik ve Matematik ders notlarının BB ve üzeri olması gerekmektedir.