Lisans Programlarına Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Bilgileri

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederiz. Tüm lisans programlarımıza ilişkin bilgilere anasayfamızdan ulaşabilirsiniz: www.iyte.edu.tr

Ders içerikleri hakkında daha fazla bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz: ects.iyte.edu.tr

İYTE Lisans programlarına Yabancı Uyruklu Öğrenci alımı kapsamında başvuru yapmaya karar verdiyseniz, lütfen Öğrenci İşleri duyurular sayfasında yayınlanacak öğrenci alımı duyurularımızı takip ediniz, başvuru tarihleri ise Akademik Takvimimizde yayınlanıyor.

Başvuru ile ilgili sorularınız için: oidb@iyte.edu.tr

Başvuru Şartları: Akademik Sınavlar: SAT sınavı – sayısal (quantitative) bölümünden en az 600 puan veya İstanbul Üniversitesi YÖS Sınavı’ndan en az 70 almış olmak gerekmektedir. Ayrıca lisans diploması, transkript vs.

İngilizce Yeterlilik Şartları: İngilizce yeterlilik için Yabancı Diller Yüksekokulu websitesini inceleyiniz (ydyo.iyte.edu.tr)

Ayrıntılı bilgiler için İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Lisans Programları Yurtdışından Öğrenci Kabulü Ve Eğitim Yönergesi’ni inceleyebilirsiniz.

Başvurunuz değerlendirildikten ve programa kabul edildiğiniz ilan edildikten sonra size bir kabul mektubu (ayrıca e-posta olarak) gönderilecektir. Sonrasında, gerekli belgeler ve kayıt günleri için web sitemizde yayınlanacak olan kayıt duyurusunu takip etmeniz gerekecektir.

Aşağıda katkı payları, vize gereklilikleri, sağlık sigortası ve ikamet izni konularında bilgiler bulabilirsiniz:

Yabancı Öğrenci Alımı yolu ile kayıt yaptıran lisans öğrencileri için 2017-2018 Akademik Yılı katkı payı miktarları:

(Ödeme yapmak için ayrıntılı bilgiler kayıt duyurusunda yayınlanmaktadır)

Yarıyıl için katkı payı (TL)
Mühendislik Fakültesi 387 TL
Fen Fakültesi 284 TL
Mimarlık Fakültesi 387 TL

Katkı payı ödemeyecek öğrenciler:

• Yabancı Uyruklu Öğrenci kontenjanından kayıt yaptıran T.C. vatandaşı öğrenciler
  • Suriye vatandaşı öğrenciler
  • Mavi kartlı öğrenciler

Sağlık Sigortası: Her yabancı uyruklu İYTE öğrencisi, öğrenciliği boyunca geçerli bir sağlık sigortasına sahip olmak zorundadır. Öğrencinin kendi ülkesinde geçerli bir sigortası yoksa, Türkiye’ye geldiğinde sigorta yaptırması istenecektir. Öğrenci İşleri tarafından kayıt sırasında sağlık sigortası hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Vize : İYTE’ye kabul edilmeniz sonrasında gönderilecek kabul mektubu ile Öğrenim Vizesi başvurusu yapabilirsiniz.

İkamet İzni: Kayıt için geldiğinizde ikamet izni almanız için Öğrenci İşleri yardımcı olacaktır.

Barınma: Enstitümüz içinde ve çevresinde birçok barınma seçeneği mevcuttur (Kampüs içerisinde özel ve KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurtları, Kampüs çevresinde özel yurtlar ve kiralık evler)

İletişim: İYTE’ye Başvuru ile ilgili sorularınız için Seda Tanış: +90 232 750 6310 veya Ahmet Devrim Gözükara: +90 232 750 6313 ile görüşebilir, veya herhangi bir sorunuz için oidb@iyte.edu.trye yazabilirsiniz.