2023-2024 DGS EK YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

2023-2024 DGS EK YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU

 

 

Kayıtların Yapılacağı Yer                                        : Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 101 nolu oda

DGS Ek Yerleştirme E-Devlet Kayıt Tarihleri    : 13-16 Ekim 2023

DGS Ek Yerleştirme Şahsen Kayıt Tarihleri       : 13, 16-19 Ekim 2023

Şahsen Kayıt Saatleri                                               : 09.00-17.00

Kayıt Adresi : İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gülbahçe Köyü Yerleşkesi Urla / İZMİR

 

Kampüse ulaşım bilgileri için lütfen tıklayınız.

 

Önemli Bilgilendirme için tıklayınız.

 

Kayıt Yaptıracak Öğrencilerimizin Dikkatine!

  • Tüm öğrenci adaylarının bizzat veya noterlik makamından vekaletname verecekleri kişiler aracılığı ile kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılması mümkün değildir. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adayların daha sonraki bir tarihte kayıt yaptırmaları olanaklı değildir.
  • 27 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından askerlik ile ilgili takip işlemi yapılmamaktadır. Askerlik işlemlerinizi e-devlet üzerinden ve/veya askerlik şubelerinden takip ederek varsa aksaklıkları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na bildirebilirsiniz.

Nasıl Kayıt Olurum

2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Yerleştirme ile yerleşen adayların kayıt işlemleri e-devlet üzerinden kayıt veya şahsen başvurarak kayıt olmak üzere iki şekilde yapılabilecektir. Bu kayıtlardan yalnızca birisini yapmak yeterli olup e-devlet üzerinden kayıt olanların şahsen kayıt yapmasına, şahsen başvurarak kayıt olanların da e-devlet üzerinden kayıt yapmasına gerek yoktur.

E-devlet Şifresi Nasıl Alınır: E-devlet üzerinden kayıt yapacak adaylar, e-devlet şifresini PTT şubelerinden veya yurt dışında ise Konsolosluklardan, şahsen başvurarak T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimlik ile birlikte temin edebilir.

 

İngilizce Yeterli Sınavı Hakkında Bilgilendirme:

 

İngilizce Yeterlik Sınavı ve tarihi için Yabancı Diller Yüksekokulu ydyo.iyte.edu.tr adresinde yer alan duyurular kısmını takip edebilirsiniz.

Not:1 İngilizce Seviye Belirleme Sınavı sonucunda Hazırlık Sınıfında öğrenime devam edecek olan öğrencilerin ydyo.iyte.edu.tr adresinden duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Not:2 İngilizce Seviye Belirleme Sınavı sonucunda Hazırlık Sınıfından Muaf olarak programa geçmeye hak kazanan öğrencilerimizin dersleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından eklenecektir.