2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA YERLEŞEN YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt Adresi:                   Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, No: 107  (Rektörlük Binası Yanındaki İdari Bina)

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gülbahçe Köyü Yerleşkesi

Urla / İZMİR (Kampüse ulaşım bilgileri için lütfen tıklayınız.)

Kayıt Tarihleri:                9 Şubat 2024 Cuma  ve 12 Şubat 2024 Pazartesi

Kayıt Saatleri:                 09.00-12.00 ve 13.00-17.00

Telefon:                           +90 (232) 750 6313 / 6326 / 6310

Soru ve Sorunlar için:     oidb@iyte.edu.tr

ÖNEMLİ

Tüm öğrenci adaylarının bizzat kendilerinin veya noterlik makamından vekâletname verecekleri kişiler aracılığı ile evrak teslimi yapmaları gerekmektedir (Yurtdışından alınan vekâletnamelerin apostilli olması zorunludur). Posta ile evrak teslimi mümkün değildir. Evrak teslimi için istenen belgelerin fotokopisi kabul edilmez ve belgeleri eksik olanların evrakları teslim alınmaz. Belirtilen tarihlerde evraklarını teslim etmeyen adayların daha sonraki bir tarihte evrak teslim etmeleri olanaklı değildir.

KAYIT BELGELERİ

1 – Lisans/Yüksek Lisans Diplomasının aslı.

2 – Lisans/Yüksek Lisans Diploması İngilizce ya da Türkçe değil ise diplomanın İngilizce ya da Türkçe çevirisi de gereklidir. (Türkiye dışında yapılan çeviriler Türkiye’nin dış temsilciliklerinden onaylanmış olmalı; Türkiye’de yapılan çeviriler ise Noterler tarafından yapılmış olmalıdır.)

3 – Pasaport

4 – 2 Fotoğraf

5 – Genel Sağlık Sigortası Bilgilendirme Formu için (tıklayınız)

6 – Yurt dışında bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca tanınan bir yükseköğretim kurumundaki öğrenimlerinin ardından Enstitümüzde lisansüstü seviyede öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrencilerden (mülteciler hariç) öğrenim gördükleri kurumların tanınırlığına dair Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) tanınma belgesi Enstitümüz tarafından istenecektir. Tanınma Belgesi taahhütnamesi için (tıklayınız)

7 – Birden fazla Lisansüstü Programa kaydınızın bulunmadığına dair Taahhütname için (tıklayınız)

8 – Lisansüstü programlara başvuru sırasında beyan edilen belgelerin asılları.

ÖNEMLİ NOT:  Belirtilen belgelerin eksik olması durumunda kayıt yapılmayacaktır.

İngilizce Seviye Belirleme Sınavı: 30 Ocak 2024 (Ayrıntılı sınav duyurusu için ydyo.iyte.edu.tr sitesini takip ediniz)

– Ücret ödeme ve ders kayıt sürecine ilişkin ayrıntılı duyurular oidb.iyte.edu.tr Öğrenci İşleri web sitesi duyurular bölümünde yayınlanacaktır.