2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL ALAN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Lisansüstü programlara kabul alan adayların kayıtları e-posta yolu ile yapılacaktır. Adayların istenen belgeleri 12 Şubat 2024 tarihi, saat 17:00’a kadar lukayit@iyte.edu.tr  e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Kayıt Tarihleri                : 09 Şubat 2024– 12 Şubat 2024

İletişim                              : +90 (232) 750 6307/6308

ÜCRETLER:

Herhangi bir lisans programına kayıtlı öğrenciler veya İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrencileri ödeme yapacaktır.

• Lisansüstü Program Öğrencilerinin Katkı Payı: 343,00 TL

İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları

• Mühendislik İşletmeciliği Öğrencilerinin Öğrenim Ücreti

Kredili Dersler İçin:  1250,00 TL  x Dersin Kredi Sayısı

Kredisiz Dersler İçin: 1250,00 TL x Haftalık Ders Saati Sayısı

• Yazılım Mühendisliği ve Veri Bilimi Öğrencilerinin Öğrenim Ücreti

Kredili Dersler İçin: 2.000,00 TL x Dersin Kredi Sayısı

Kredisiz Dersler İçin: 2.000,00 TL x Haftalık Ders Saati Sayısı

ÖDEME TARİHLERİ:

Lisansüstü Program Öğrencileri: 05-13 Şubat 2024

İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrencileri: 15-16 Şubat 2024

ÖNEMLİ

1. Tüm öğrenci adaylarının kayıtlarının yapılabilmesi için farklı bir lisansüstü programda (tezsiz lisansüstü programlar hariç) öğrenciliklerinin olması durumunda kayıtlı oldukları programdan ilişiklerini kesme işlemlerini yapması gerekmektedir.
  2. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan öğrenci adaylarının daha sonraki bir tarihte kayıt yaptırmaları olanaklı değildir.
  3. İstenilen belgelerin, lukayit@iyte.edu.tr adresine isim-soyad belirtilerek tek bir pdf halinde gönderilmesi gerekmekte olup belgeleri eksik olan veya okunaklı olmayanların kaydı gerçekleştirilmez.
  4. Askerlik ile ilgili işlemler, kayıt yapıldıktan sonra Enstitümüzce web servisleri aracılığıyla YÖKSİS’ten Milli Savunma Bakanlığı’na iletilmektedir. 27 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından askerlik ile ilgili takip işlemi yapılmamaktadır. Askerlik işlemleri e-devlet üzerinden ve/veya askerlik şubelerinden takip edilerek varsa aksaklıklar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na bildirilebilir.
  5. İngilizce Yeterlik Sınavına ilişkin detaylı bilgiye https://ydyo.iyte.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.
  6. Kayıt işlemi gerçekleştirilen öğrenciler için bilgilendirme metni Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının sayfasında duyurular kısmında yayınlanacak olup sayfamızı takip etmeniz gerekmektedir.
  7. Kayıt işlemi gerçekleşen öğrenciler, 19 Şubat 2024 tarihinden itibaren Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan kimlik ibraz ederek Öğrenci kimlik kartını alabilir.

KAYIT İÇİN ADAYIN E-POSTA İLE GÖNDERMESİ GEREKEN BELGELER

• Kaydınızın yapılmasına ilişkin dilekçe (Dilekçe için tıklayınız)
  • Nüfus cüzdanının taranmış hali veya e-devletten alınan nüfus kayıt örneği
  • Lisans/Yüksek Lisans mezuniyet belgesi veya e-devletten alınan mezun belgesi
  • Askerlik şubesinden askerlik durumunu gösterir onaylı belge veya e-devletten alınan askerlik durum belgesi
  • Askerlik takip dilekçesi (Dilekçe için tıklayınız)
  • Yurt dışında bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca tanınan bir yükseköğretim kurumundaki öğrenimlerinin ardından Enstitümüzde lisansüstü seviyede öğrenim görecek Türk Uyruklu öğrencilerden öğrenim gördükleri kurumların tanınırlığına dair belge.
  • Yurt dışında bulunan bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olan Türk Uyruklu öğrencilerin denklik belgesi taahhütnamesi (Taahhütname için tıklayınız)

EĞİTİM-ÖĞRETİMİN BAŞLAMASINA İLİŞKİN TARİHLER

Programa Başlayacak Öğrenciler için Ders seçimi: 15-16 Şubat 2024  (Lisansüstü Kayıt Yenileme veya İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları kayıt yenileme ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir.)

Öğrenci Ders Ekle/Bırak: 27-28 Şubat 2024

Derslerin Başlama Tarihi: 19 Şubat 2024