2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İNGİLİZCE HAZIRLIK VE LİSANS KAYIT YENİLEME DUYURUSU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

İNGİLİZCE HAZIRLIK VE LİSANS

KAYIT YENİLEME DUYURUSU

ÖNEMLİ:

• Kayıt yenilemek için; katkı payının veya öğrenim ücretinin ödenmesi, ders seçme işleminin yapılması ve danışman onayının alınması gerekir. Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumludur.  Bu işlemlerden birini eksik yapan öğrenci kayıtsız sayılır.

• 667 Sayılı KHK kapsamında Enstitümüze yerleşen özel öğrenciler 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öğrenim ücretinin tamamının ödendiğine dair belgeyi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına getirmeleri veya oidb@iyte.edu.tr adresine göndermeleri  halinde ders seçme işlemini gerçekleştirebileceklerdir.

• 27 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından askerlik ile ilgili takip işlemi yapılmamaktadır. Askerlik işlemlerinizi e-devlet üzerinden ve/veya askerlik şubelerinden takip ederek varsa aksaklıkları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na bildirebilirsiniz.

Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemesi Yapacak Öğrenciler:

• Hazırlık sınıfında tekrar durumunda olan öğrenciler,
  • Normal öğrenim süresinde mezun olamayan öğrenciler,
  • Yabancı Uyruklu öğrenciler (Burslu öğrenciler hariç),
  • Normal öğrenim süresini aşıp aşmadığına bakılmaksızın bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (Açıköğretim Fakültesi dahil, çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptıran öğrenciler katkı payı öder.

NORMAL ÖĞRENİM SÜRESİNİ AŞAN ÖĞRENCİLER İÇİN

KATKI PAYI ÖDEME TABLOSU

KAYITLI OLUNAN PROGRAM NORMAL SÜRE KATKI PAYININ ALINACAĞI YIL/YARIYILLAR
Hazırlık 1 yıl 2. Yıl
Lisans 8 yarıyıl 9.  yarıyıl ve üzeri

Hazırlık ve Lisans Kayıt Yenileme Duyurusu İçin tıklayınız.

Lisans Programlarında Tekrar Durumunda Devam Şartı Aranmayacak Derslere İlişkin Bilgilendirme için tıklayınız.

DERS SEÇİM SÜRECİ ADIMLARI:

1) Öğrenci Ders Ekle/Bırak İşlemini Nasıl Yapar?

2) 1. Sınıf Öğrencileri Nasıl Ders Seçer ?

3) 2-3 ve 4. Sınıf Öğrencileri Nasıl Ders Seçer ?

4) 2-3 ve 4. Sınıf Öğrencileri Gruplu Dersleri (Seçmeli) Nasıl Seçer ?